Wij geven jou 10 redenen waarom je onder de zonnebank zou moeten gaan.

We lezen maar heel weinig over de voordelen die de zonnebank kan bieden en wij vinden dat dit meer uitgelicht moet worden. Om deze reden hebben wij 10 redenen om lekker te gaan zonnen voor jou op een rijtje gezet.

Let op: Bezoek altijd een zonnestudio die is aangesloten bij SVZ (Samenwerking Verantwoord Zonnen) en waar gediplomeerd personeel aanwezig is. Dit is heel belangrijk voor een correct advies.

1. Warmte doet een mens goed

Naast dat een beetje warmte lekker is, is het ook nog eens goed voor je bloedsomloop. Dat heeft zo ook weer een positieve invloed op je spieren en gewrichten. Warmte werkt ontspannend en pijnstillend. Zeker ’s winters, wanneer het lichaam harder moet werken om op temperatuur te blijven, kan de warmte van goed belang zijn. 

2. Zonlicht hebben we nodig

Vitamine D, dat is wat zonlicht ons brengt. En dat hebben we nodig! Vitamine D is namelijk lief voor ons immuunsysteem. Het zorgt voor een sterke weerstand, maar ook voor gezonde botten, tanden en spieren. 

3. Verbranden is verleden tijd

Dan ben je 2 dagen op je favoriete vakantiebestemming en dan is het weer zo ver. Verbrand! Als je goed je kleurtje opbouwt onder de zonnebank voordat je op vakantie gaat is dat verbranden verleden tijd. Zo bescherm je jezelf tegen hetgene dat slecht is voor de huid en bespaar je jezelf een hoop bakken in de zon. Vanaf je eerste vakantiedag flaneer jij namelijk al met je prachtig tintje in je badkleding! 

4. Een moment voor jezelf

Nu in coronatijd is het meer nodig dan normaal, maar eigenlijk is het altijd belangrijk. Momenten van rust. MOMENTEN VAN RUST!!! (ik zei het nog even extra hard voor de mensen achterin). Even ontspannen, zodat je daarna weer opgeladen verder kan. SUPER belangrijk. Daar is een zonsessie natuurlijk ideaal voor. Je hoeft alleen maar je ogen dicht te doen en te visualiseren dat je op een warm strand ligt, de zonnebank doet de rest.

5. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand..

Wie is de mooiste van het land? Als je je zonnebril op moet doen als je in de spiegel kijkt voel jij je in ieder geval niet zo. Na een paar zonsessie’s straal je weer en voel je je zelfverzekerder. Echt hoor!

6. Doseren is key

In een goede zonnestudio word je professioneel geadviseerd over de sterkte en het aantal minuten dat bij jouw huidtype past om je verantwoord van al deze voordelen te laten genieten. Buiten, in de ongefilterde zon, houd je hier geen rekening mee. Plus dat heel veel mensen ook nog eens smeren met een veel te lage factor of zelfs helemaal niet! (Heel belangrijk: Smeer je altijd in buiten, ook als je nooit verbrandt). De zonnebank zendt veel gecontroleerder straling uit dan de buitenzon. Die straling onder de zonnebank is de hele tijd gelijk en het bruiningsproces is daardoor sneller en veiliger.

7. Oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de…

Precies, zon. De zonnebank kan zeer goed werken tegen acné, puistjes en andere oneffenheden en dit hebben we veel meegemaakt bij onze klanten! Let wel op: Als je heel erg vaak gaat zonnen wordt op den duur de huidlaag dikker en kan het effect omkeren. Laat je adviseren!

8. Minder last van Psoriasis of eczeem

Zomers hebben mensen met schubbenziekte vaak minder last van de aandoening dan in de winter. Dat komt omdat UV-B hier een zeer positieve invloed op heeft. Zo biedt de zonnebank in de winter voor veel mensen verlichting van hun klachten. Herken jij jezelf hier in?

9. Ben je op vakantie geweest?

Hoe lekker is het dan dat je je kleurtje, waar je hard (en hopelijk verantwoord) je best voor hebt gedaan, niet binnen 1 week verdwenen is. Smeer jezelf iedere dag in en houd het eens per week of per 2 weken bij onder de zonnebank die bij jouw huidtype past. Zo heb je het hele jaar profijt van je vakantiekleurtje.

10. Last but not least

Loop jij in januari met je ziel onder je armen, omdat je last hebt van de welbekende ‘winterdip’? Het gebruik van de zonnebank heeft een heel positief effect op deze dip. De combinatie van warmte en zonlicht geven jou weer een boost en slepen je de winter door.

Genoeg redenen om bij ons verantwoord van zonlicht te komen genieten.

Tot snel!

Saensun Blog Wij geven jou 10 redenen waarom je onder de zonnebank zou moeten gaan.