fbpx

HOE WERKT EEN BEZOEK AAN DE ZONNESTUDIO?

Het stappenplan

Kom langs

Kom naar de zonnestudio. Saensun is makkelijk bereikbaar met het OV (buslijn 69), met de auto (voldoende gratis parkeerplaats en een deel blauwe zone) en met de fiets (voldoende fietsenstalling).

Inschrijven

Ben je een nieuwe klant? Dan zetten we graag even je gegevens in het systeem. Op die manier kunnen we goed bijhouden van welke zonsessies en producten je gebruik hebt gemaakt om je de volgende keren weer snel een passend advies te kunnen geven. Zijn er bijzonderheden, bijvoorbeeld een huidziekte, slik je bepaalde medicatie of ben je zwanger? Laat het ons weten. Ben je een bestaande klant? Noem je naam en wij zien gelijk alle informatie.

Zonadvies

Laat je adviseren over de zonnebank. Iedereen heeft een andere huid en bij iedereen past dan ook een ander persoonlijk zon-advies. Wij adviseren je graag over wat het beste bij jou past.

Zonnecosmetica

Laat je adviseren over welke zonnecosmetica je het beste kunt gebruiken. Onder de zonnebank droogt de huid flink uit. Een speciaal product voor onder de zonnebank zorgt er voor dat de vochtbalans van de huid op peil blijft. Daarnaast voedt het de huid diep, waardoor je intenser bruin wordt terwijl je de huid beschermt tegen veroudering, uitdroging etc. Wil je hier meer over weten? Zie de pagina ‘producten’

Bijna klaar..

Voordat je onder de zonnebank gaat raden we je aan om nog even je make-up te verwijderen als je dit op hebt. Ook is het aan te raden om je sieraden af te doen en geen parfum te dragen.

Zonnen maar!

Uitkleden, insmeren, brilletje op en…start. Genieten maar! Wees niet bang dat je in slaap valt, want de zonnebank slaat vanzelf af na het aantal afgesproken minuten.

Naverzorging

Als je rustig onder de zonnebank vandaan komt, kleed je je aan en kom je de cabine uit. Wij willen altijd even van je weten of de zonsessie naar wens is verlopen. Je hebt de mogelijkheid om daarna nog even een naverzorging te proberen, een glaasje water te drinken en gebruik te maken van het toilet.

FAQ

Meest gestelde vragen over de zonnebank

Nee, in de meeste gevallen is dit niet zo. Vaak zie je wel al iets resultaat, maar pigment heeft tijd nodig om op te bouwen. Dit is een proces dat even kan duren en waar meestal een aantal zonsessies voor nodig zijn. Hoe veel hangt af van je huidtype.

Nee, dit is een fabeltje. De kracht van de lampen blijft natuurlijk gewoon hetzelfde. Als je de airco uit zet krijg je het alleen een stuk warmer, waardoor je er wat roder uit kunt zien als je onder de zonnebank vandaan komt.

Nee. De lampen van de zonnebank zijn al zodanig gefilterd dat je geen SPF hoeft te gebruiken. Als je dit wel doet vertraag je het bruiningsproces zo erg dat je bijna tot geen resultaat hebt van je zonsessie. 

Ja. Dit beschermt de ogen tegen het UV-licht.

Dit is wel aan te raden. Onder de zonnebank droog je uit. En je ogen dus ook. Dit kan enorm gaan irriteren. Daarnaast kan de zonnebank ook de sterkte van je lenzen beïnvloeden. Doe ze dus als het mogelijk is uit, zoniet draag dan altijd een brilletje.

Dit kan zeker! Hier zijn veel misverstanden over. Voor de baby kan het namelijk geen kwaad. Na de 7e maand kan de baby zien en is het aan te raden om een handdoekje over de buik te leggen, omdat de baby anders onrustig kan worden. Wel is er kans op een zwangerschapsmasker. Dit zijn onregelmatige pigmentvlekken in het gezicht. Een zwangerschapsmasker kan langer dan een jaar zichtbaar blijven in het gezicht. Je kunt ervoor kiezen om de gezichtsbruiner uit te doen en een factor 50 op het gezicht te gebruiken om het te voorkomen. Er is dus een reden om voorzichtig te zijn onder de zonnebank als je zwanger bent, maar dit is puur cosmetisch.

Er zijn speciale tattoo-sticks te verkrijgen met een SPF 50 er in, maar kunt ze natuurlijk ook gewoon zelf met een factor 50 insmeren. Op deze manier houd je ze netjes. Smeer wel echt alleen de tattoo in en probeer de huid er omheen te vermijden, want dit kleurt niet bruin.

Nee. Dit raden we sterk af. Doe je dit wel is er kans op vlekken en onregelmatige kleuring.

Smeer je in met een aftersun waar een ruime hoeveelheid Aloë Vera in zit. Je kunt ook smeren met een pure Aloë Vera gel. Dit kun je meerdere malen herhalen. Om de aftersun nog beter te laten verkoelen op je huid kun je ervoor kiezen om deze eerst even in de koelkast te zetten. Heb je geen aftersun in huis, dan kun je ook yoghurt of melk op de huid deppen tegen de roodheid. Probeer een koude douche te nemen, zodat de huid sneller afkoelt en laat de huid daarna zoveel mogelijk met rust tot het herstelt is.

Nee, meestal niet. Dit komt omdat de medicatie voor acné vaak de huid dunner maakt, waardoor je een grote kans hebt op verbranding en vlekken.

Ja. Dit kan zelfs heel positief uitpakken en de klachten verminderen. Geef het wel altijd even aan bij de zonneconsulente.

Met permanente make-up mag je zeker onder de zonnebank. Het is wel aan te raden om de getatoeëerde gedeeltes in te smeren met een SPF 50 om verkleuring/vervaging te voorkomen.

Nee. De klep van de zonnebank kan altijd omhoog en je wordt nooit opgesloten.

Dit hoeft niet, maar het is wel aan te raden om gekleurd haar te wassen met shampoo waar een UV-filter in zit, omdat na een aantal zonsessies de kleur van je haar kan vervagen.

Nee. De huid is op deze plekken kwetsbaar en dus is er een grote kans op verbranding. Wacht na de behandeling minimaal 24 uur voordat je weer in de zon gaat.

Nee. Je mag niet op dezelfde dag dat je onder de zonnebank gaat scrubben, omdat er dan grote kans is op verbranding. Dit mag wel de avond ervoor.

In de winter schijnt de zon minder vaak, waardoor je een tekort aan vitamine D kunt ervaren. Dit noemen ze dan een winterdepressie. Het is wetenschappelijk bewezen dat het UV-licht van de zonnebank de aanmaak van vitamine D stimuleert. Het kan dus zeker helpen om je een positiever en energieker gevoel te geven. 

Je moet minimaal 18 jaar zijn om gebruik te maken van de zonnebank. Dit is wettelijk bepaald en wij mogen dan ook vragen om legitimatie.

Soms kun je op je schouderbladen, onderrug en stuitje witte plekken overhouden na het zonnen. Dit zijn namelijk je drukpunten. Omdat hier geen bloed doorheen kan stromen heeft het pigment geen kans om naar boven te komen. De enige manier om dit tegen te gaan is dus door te bewegen en/of halverwege om te draaien.

Tussen iedere zonsessie moet minimaal 48 uur zitten. Als je dus op dinsdag onder de zonnebank bent geweest, mag je donderdag weer zonnen. Je mag dus nooit 2 dagen achter elkaar onder de zonnebank en wij houden dit voor onze klanten in de gaten.

Dit kan zeker, maar als je een creme hebt gebruikt voor onder de zonnebank raden we je altijd aan om 4 tot 6 uur te wachten met douchen. Op deze manier haal je het volledige resultaat uit je zonsessie.

Indien je verantwoord gebruik maakt van de zonnebank bij een professionele zonnestudio die aangesloten is bij SVZ is zonnen onder de zonnebank beter en veiliger dan zonnen in de gewone zon. Het zorgt er ook voor dat je zomers een ondergrondje hebt en dus minder snel verbrandt. Verbranding is hetgeen dat erg schadelijk én gevaarlijk is voor je huid. De zonnebank stimuleert ook de aanmaak van vitamine D waardoor je je fitter, positiever en gezonder voelt. Kortom: de zonnebank kan veel voordelen bieden, mits je er verantwoord mee omgaat en je goed laat adviseren.

Ja. Je kunt wel je pigmentvlekken insmeren met SPF 50 zodat deze niet donkerder worden onder de zonnebank.

In sommige gevallen kan het er voor zorgen dat de acné uitdroogt. Op lange termijn is dit niet altijd het geval. Door regelmatig te zonnen maak je de huidlaag dikker, waardoor het ook erger kan worden.

Gefeliciteerd! Dit hangt af van wat voor huidtype je hebt, maar ik raad altijd aan om minimaal 6 weken van tevoren te beginnen.

Door iedere dag jezelf in te smeren met een lekkere moisturizer. Een droge huid vernieuwt zichzelf sneller waardoor je je kleur ook sneller kwijtraakt. Als je zorgt dat je huid goed gehydrateerd is door veel te smeren en veel water te drinken, kleurt je huid sneller en blijft het ook langer zitten.