6 redenen waarom sporten en zonnen een gezonde combi is!

In veel sportscholen waren voorheen vaak zonnebanken te vinden. Tegenwoordig komt dit steeds minder vaak voor.

Om verantwoord te kunnen zonnen is namelijk speciale kennis en aandacht nodig. In de sportschool is het natuurlijk belangrijk dat de volledige focus naar het sporten gaat. Voor een zonsessie kun je dus altijd het beste naar een erkende zonnestudio gaan.

Waarom zonnen en sporten samen een gezonde combinatie zijn? Wij geven je 6 redenen!

1 Sneller fit-amine D

De UV-straling van de zonnebank stimuleert de aanmaak van vitamine D. Laat vitamine D nou net een hele belangrijke vitamine zijn voor de weerstand. Niet alleen voor de weerstand, maar ook als jij veel naar de sportschool gaat. Vitamine D heeft namelijk een heel positief effect op het lichaam. Het zorgt ervoor dat je reactievermogen beter wordt, maar ook je evenwichtsgevoel. Daarnaast heb je minder snel kans op blessures en neemt de spiermassa minder snel af. Zo haal je dus nog meer plezier uit je sportsessie!

Vitamine D

2 Relaxte warming up!

Ga jij voordat je naar de sportschool gaat eerst onder de zonnebank? Dan heb je, buiten een mooie bruine teint, je warming up ook al grotendeels gehad! Je lichaamstemperatuur gaat omhoog en de doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor je sportprestaties zullen verbeteren. Heb je een lange en intensieve training voor de boeg raden we je wel aan om naast het zonnen nog een warming up in de gym te doen.

Warming Up

3 Zweet, de beste bronzer die er is.

Ga jij nadat je naar de sportschool bent geweest onder de zonnebank? Dan kun je flink bruin worden!

Als je jezelf genoeg hebt afgemat heb je als het goed is lekker veel gezweet. De reflectie van het zout in jouw zweet zorgt ervoor dat je intenser bruin wordt. Je bloed stroomt daarnaast sneller als je net hebt gesport en dit zorgt er weer voor dat je pigment sneller naar de oppervlakte komt. Je wordt dus ook sneller bruin. Na het sporten in de sportschool staan ook je poriën van je huid open. Het UV-licht dringt dieper in de huid en je blijft dus langer bruin. Een betere bronzer bestaat dus eigenlijk bijna niet. Laat je altijd goed adviseren om verbranding te voorkomen en smeer je wel altijd even in met een verzorgende zonnebankcreme om je huid te beschermen en egaler te kleuren.

Zweet

4 Bye bye spier- en gewrichtspijn.

Warmte is goed voor de spieren, botten en gewrichten. Het verbetert de bloedcirculatie en maakt alles weer pijnloos en soepel. Heb je keihard gesport en kun je bijna niet meer de trap op komen? Dan kan de warmte van de zonnebank een uitkomst zijn. Als je spierpijn verdwenen is kun je ook sneller weer sporten en heb je dus minder rusttijd nodig. Heerlijk toch?

Vrouw op zonnebank

5 Lieve stress, ik maak het uit!

Als er een boosdoener is voor jouw weerstand en uiteraard je gemoedstoestand, dan is het stress. Stress heeft een grote impact op hoe we ons voelen en op onze gezondheid. Regelmatig sporten reguleert het stressniveau in je lichaam en je lichaam leert om stresshormonen af te voeren. Als we denken aan ontspanning denken we ook al snel aan een zonvakantie. Je snapt het al.. Even onder de zonnebank en je bent al een hele dosis stress minder.

Fitte mensen bij Volleybalnet

6 All eyes on you.

Naar de sportschool ga je om te werken aan je gezondheid, je gemoedstoestand, maar ook.. je uiterlijk! Wie wilt er nou geen strak lichaam? Uiterlijk is voor veel mensen heel belangrijk. Een lekker kleurtje door de zonnebank staat dan ook nooit verkeerd. Alles staat toch altijd nét even beter.. Laat staan met dat strakke lichaam.

We kunnen inmiddels wel concluderen dat deze combinatie ervoor zorgt dat je weerstand omhoog gaat, maar ook zeker dat het helpt om lekker in je velletje te zitten. Het is wel belangrijk om je altijd goed te laten adviseren, zowel in de zonnestudio als in de sportschool.

Nu je deze 6 redenen kent zijn er geen smoesjes meer.. Go for it!

Deze blog is in samenwerking met Sportcentrum de Club in Assendelft.

Saensun Blog 6 redenen waarom sporten en zonnen een gezonde combi is!